Padelbal niet hetzelfde als tennisbal

Ze zien er hetzelfde uit, maar dit zijn ze niet. Een padelbal is wel degelijk anders dan een tennisbal. Een tennisbal is in de diameter ongeveer 66 millimeter. Een padel bal is in de diameter 63 millimeter. Ook is het zo dat een tennisbal iets meer grip heeft dan een padel bal. Dit komt omdat een tennisracket minder raakoppervlak heeft dan een padelracket. Ze hebben deze dingen optimaal gemaakt voor de sport om te zorgen dat het goed gespeeld kan worden. 

Grootte verschil tennis en padel

Het grootste verschil tussen deze 2 sporten is het veld. Een padelveld is hetzelfde als een tennisveld alleen dan een tandje kleiner. Een tennisveld is in de breedte 10,97 meter en in de lengte 23,77 meter. Bij Padel is dit 10 bij 20 meter. Ook is het zo dat bij Padel een glazen muur rondom het veld staat. Deze muur heeft als extra dat de padelbal daar tegenaan kan komen en terug kan stuiteren in het veld. Zo wordt het spel opeens heel explosief en met je snel bewegen om overal bij te komen.

Padelcasa

Van ballen tot rackets tot aan accessoires en tassen. Alles kun je krijgen bij Padelcasa. Al het benodigde voor het spelen van Padel is te vinden op deze website. Zoals zweetbandjes en extra grips voor je racket zijn ook allemaal te vinden. Ook staat er op de website informatie over de sport, omdat nog lang niet iedereen in Nederland weet wat Padel is en hoe het gespeeld wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *